e| freatio@gmail.com

Ξ Η Μ Ε Ρ Ω Ν Ε Ι


[...] ξημερώνει και τα γκρίζα-μπλε χρώματα αρχίζουν να φωτίζουν το άδειο τοπίο.
Ξημερώνει κι ο αέρας έχει σηκώσει ένα χθεσινό φύλλο εφημερίδας. Το φανάρι πορτοκαλί αναβοσβήνει στον ίδιο ρυθμό με τη σειρήνα ενός ασθενοφόρου που διασχύζει βιαστικά την άσφαλτο. Δυο γυναίκες κατευθύνονται προς τη στάση και περιμένουν το πρώτο πρωινό λεωφορείο, μουδιασμένες, σφίγγουν τους ώμους για να μην αφήσουν το κρύο να τις διαπεράσει. Ξημερώνει και από την γωνία του δρόμου ακούω έναν βήχα ξερό να πλησιάζει. Ο κύριος που τον προκαλέι πετάει βιαστικά το τσιγάρο του και τρέχει να προλάβει το λεωφορείο που μόλις έφτασε στη στάση. Σε λίγο το τοπίο έχει πάλι αδειάσει.
Ξημερώνει κι ένα τσιγάρο πεταμένο στο δρόμο καπνίζει ακόμα [...].
Ξημερώνει.

7 σχόλια:

smokey's bar είπε...

τελικα το φρεατιο ειναι ενα πραγμα στους δρομους για να πεφτουν τα νερα και συνηθως ειναι βουλωμενο απο μπαζα η ενα πραγμα στο διαδικτυο που μπαινει ο καθενας και λεει το μακρυ και το κοντο του?τον πονο του βρε αδερφε...γενικα ισως στην κοινωνια ειναι πιο χρησιμο το πρωτο καθως τη λειτουργια του τη βλεπεις στην πραξη.χωρις να εννοω η να υπονοω οτι τουτο το ειδος της κατηγοριας των φρεατιων ειναι αχρηστο..η συνεχεια μετα

Ανώνυμος είπε...

και τωρα η συνεχεια...
βασικα τωρα που το σκεφτομαι το φρεατιο ειναι ενα σημειο της πολης που μαζευονται βρωμονερα και μπαζα...
θελει αραγε το παρων blog να παιξει τον ιδιο ρολο? η μηπως αυτοι που γραφουν μεσα σ αυτο?
τελος, η προθεση αυτου που φτιαχνει φρεατια (του απλου ανθρωπου εννοω κι οχι του δημαρχου) ειναι να βοηθησει ωστε να μην πλημμυριζει η πολη.να συνεχισω η θα κανετε μονοι σας τις παρομοιωσεις? θετω ενα ερωτημα που απαιτει οχι πολυ βαθεια αναζητηση στον εαυτο του καθενος.τα συμπερασματα παρακαλω να τα γραψει ο καθενας.

Ανώνυμος είπε...

διορθωση... το παρΟν blog
κι οχι παρων

Ανώνυμος είπε...

εγινε καποια παρομοιωση και δεν την καταλαβα?πρωτον..,δευτερον εαν θελουμε να αναζητησουμε την ετυμολογια και σημασια της λεξης φρεατιο μπορουμε να ανοιξουμε ενα λεξικο και να διαπιστωσουμε (ω τι εκπληξη) το τι σημαινει,αλλα δε νομιζω πως σ αυτο το blog θελουμε να βρουμε τη σημασια της λεξεως,ουτε αν χρησιμευει η οχι στα αντιπλημμυρικα εργα.το ονομα ειναι απλα η αφορμη.και ναι φρεατιο μπορει καλλιστα να ειναι και ενας 'τοπος' στο διαδικτυο που ο καθενας γραφει το μακρυ του και το κοντο του,προσωπικα δεν ενοχλουμαι καθολου.

Ανώνυμος είπε...

δε νομιζω οτι καποιος αναζητησε την ετυμολογια της λεξης...πρωτον.και δευτερον ο δημιουργος δεν επινοησε τη λεξη φρεατιο για να τη χρησιμοποιησει για ενα blog αλλα εφορμωμενος απο τη σημασια της ισως θεωρησε οτι υπαρχουν καποια κοινα στοιχεια.και δεν ενοχληθηκε κανεις για το αν καποιος γραφει το μακρυ και το κοντο του.εξαλλου θελουμε να πιστευουμε οτι ζουμε σε κοινωνια ελευθεριας αποψης.αλλα γι αυτον τον λογο μπορει κιολας καποιος να κανει κριτικη.
με σεβασμο ο 1ος,2ος,3ος και πλεον 4ος

ev_pa είπε...

Ξημερωνει παλι...[που θα ΄λεγε και ο Σταματης]

Ανώνυμος είπε...

Ας θυμόμαστε πάντως ότι δίχως φρεάτιο μια πόλη είναι κοινός καταδικασμένη. Και τα βρομόνερα δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση. Είναι πρόκληση και δυσκολία. Άλλωστε οι αντιστικτικοί τίτλοι θέτουν από μόνοι τους ερωτήματα, δεν περιμένουν κάποιον άλλο.

Το Φ Ρ Ε Α Τ Ι Ο επιθυμεί να γίνει έντυπο.
e | freatio@gmail.com
boutique