e| freatio@gmail.com

Τ Ο _ Γ Κ Ρ Ι _ Β Α Γ Ο Ν Ι


«Για τον ύπνο έφτιαξα ένα ράφι μεγάλο που να μπορείς να κοιμηθείς. Μια κουκέτα. Όπως τα πλοία. Η βιβλιοθήκη είναι ράφια ντέξιον, τα ‘βαψα.

Η τουαλέτα είναι πλαστική χημική που μπαίνει κάτω απ΄ το τιμόνι. Όταν θες να κάτσεις στο τιμόνι την σηκώνεις και τη βάζεις δίπλα. Ο χώρος για αποθήκευση είναι πάνω από τον ουρανό της καμπίνας. Το καθιστικό ποιο είναι; Όταν είσαι στην πόρτα και πας να μπεις, κάθεσαι κάτω. Δεξιά έχεις την κουκέτα, αριστερά βιβλιοθήκη. Κάθεσαι οκλαδόν και χωράει και άλλο άτομο. Όρθιος, αν σηκωθείς, το ύψος είναι 1.50 μέτρο, περίπου σκυφτός. Για να μαγειρεύω, μαγειρεύω έξω τη νύχτα γιατί αν το κάνεις μέσα θέλει τουρμπίνα.

Έχω λάμπα πετρελαίου και λάμπα υγραερίου, εναλλακτικά, του πετρελαίου βγαίνει πιο φθηνά. Ενάμισι ευρώ το μήνα το πετρέλαιο και το έχω εδώ και ένα μήνα και δεν τελειώνει. Αν εγκατασταθώ στο κτήμα θα βάλω κυψέλη φωτός -200 ευρώ. Το δένεις στον ουρανό και αυτό συλλέγει και δίνει φως και τα βασικά…»

φωτό.: Γιώργος Ρυμενίδης, Αθήνα 2007. κείιμενο: Χαλυβοπούλου Β., Άστεγος του Λυκαβηττού (2005), "Από τη μαρτυρία ενός άστεγου στο Λυκαβηττό", στο Κάλμπαρη Χ., Ντάφλος Κ. (επιμ.), "η μετάβαση της Αθήνας", Αθήνα, futura, σ. 234

1 σχόλιο:

ΟΜΑΔΑ είπε...

'η μετακομιση'
ολα ειναι απλα τωρα
η λεωφορος κοπασε
το ραδιοφωνο παιζει ΚΟΣΜΟΣ
πολυ απαλα
ξεφυλλιζω περιοδικα
τα εχω μαθει απ'εξω κι ανακατωτα
προσεχω πια λεπτομερειες
ενα ξεχασμενο galle λαμπακι
ενα ξεχασμενο κινεζικο βαζο
το σπιτι αδειαζει σιγα σιγα
αντε να φυγω κι εγω
να ξαναπαω στο χολαργο
-ενα βιβλιαριο υγειας της μαμας σου
να το πεταξω?
πεταγμα!
απαντω αδιαφορα
κι ενα κομματι σωμα κατεδαφιζεται
// απο τα 'ημερολογια' της λενας πλατωνος

Το Φ Ρ Ε Α Τ Ι Ο επιθυμεί να γίνει έντυπο.
e | freatio@gmail.com
boutique